Be om pristilbud

Ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg til en uforglemmelig og problemfri opplevelse! Vår styrke er personlig service og oppfølging.

Min Reiserute

Alle som bestiller reiser hos oss får tilgang til reiseruten sin via internett, både før og under reisen. Det eneste du trenger er å skrive etternavnet og referansenummeret som står på bekreftelsen du har mottatt.

Våre kataloger

Se våre nye kataloger med reiseforslag til paradisøyene i Stillehavet!
Meny | Søk

Kia Orana og velkommen til Cookøyene

For mange er Cookøyene selve symbolet på de vakre stillehavsøyene. Disse paradisøyene ligger som en perlerad midt ute i det sydlige Stillehavet og er et drømmemål for mange.

Her er strendene kritthvite med vaiende palmer, sjøen glassklar turkis og solen skinner fra en skyfri himmel – Cookøyene er på alle måter et avslappet sydhavsparadis. Det polynesiske folket er dessuten svært vennlige og gjestfrie, og du vil føle deg velkommen fra du blir møtt med sang og dans i ankomsthallen på flyplassen.

Med hav på alle kanter og milelange strender, er badeliv og snorkling på korallrevet populære aktiviteter. Her finnes et utall av fisk, blekksprut, muslinger og andre marine dyr. Enten man velger å gli langsomt rundt blant korallene med maske og snorkle eller holder seg på land, byr Cookøyene på utallige opplevelser knyttet til havet og dets innbyggere.

Landet består av en rekke øyer som strekker seg over et havområde som er like stort som hele Vest-Europa. Man deler gjerne landet inn i to øygrupper – de sørlige og de nordlige. Øyene i sør er vulkanske øyer og fruktbare med høye fjell, mens de i nord er lave atoller som så vidt titter opp over havoverflaten. Rarotonga er den største øya med hovedstaden Avarua, men vi anbefaler også en tur innom den enestående Aitutaki. Dette er en naturperle av de sjeldne og vil gjøre ditt ferieopphold til en minnerik opplevelse.

Cookøyene har beholdt mye av sin opprinnelige kultur, og den polynesiske identiteten oppleves ulike arrangementer og festivaler hele året igjennom. Da hedres de gamle krigsheltene hedres, og det synges og danses. Innbyggerne på øyriket har rykte på seg for å være blant de beste danserne i hele stillehavsregionen.

Uansett hvor du velger å bo, har du tilgang til deilig sand og flott lagune. De aller fleste velger å oppholde seg på hovedøya Rarotonga, uten at turismen føles påtrengende. Men er du blant de eventyrlystne, vil du kanskje ta turen til de ytre øyene. Dit går det kanskje en flytur i uken eller en båt med en måneds eller to mellomrom. Uansett hvor du drar vil det være fremragende forhold for alle som elsker laguner, hvite sandstrender, palmesus, bading, svømming, snorkling og dykking.

Den beste tiden å besøke Cookøyene er i perioden mellom juni og september. Da er temperaturene på rundt 25 grader og klimaet tørt. Men det er små variasjoner i klimaet, og du kan besøke Cookøyene når som helst året rundt. Tabellen under viser gjennomsnittlig maksimums- og minimumstemperatur:

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Temp max
Temp min
Regn (mm)

28
23
251

28
24
229

27
24
268

26
23
185

25
22
159

24
21
109

24
20
108

25
20
135

25
21
117

26
22
124

27
23
151

28
23
221

Jeg vil vite mer om Cookøyene
Ja takk, jeg vil gjerne abonnere på Fijireiser Nyhetsbrev


Du kan også ringe oss på:

23 31 77 01

Reiseforslag

Rarotonga, Aitutaki og Atiu

I tillegg til de mest besøkte øyene Rarotonga og Aitutaki, inneholder dette reiseforslaget noen dager på Atiu – en liten men svært vakker øy som kanskje er Cook øyenes best bevarte hemmelighet.

Pris per person når to reiser sammen:
fra kr. 35.000

Reiseforslag på Cookøyene

For mange er Cookøyene selve symbolet på de vakre stillehavsøyene. Disse paradisøyene ligger som en perlerad midt ute i det sydlige Stillehav og er et drømmemål for mange. Her er strendene kritthvite med vaiende palmer, sjøen glassklar turkis og solen skinner fra en skyfri himmel – Cookøyene er på alle måter et avslappet sydhavsparadis. Cookøyene […]