Be om pristilbud

Ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg til en uforglemmelig og problemfri opplevelse! Vår styrke er personlig service og oppfølging.

Min Reiserute

Alle som bestiller reiser hos oss får tilgang til reiseruten sin via internett, både før og under reisen. Det eneste du trenger er å skrive etternavnet og referansenummeret som står på bekreftelsen du har mottatt.

Våre kataloger

Se våre nye kataloger med reiseforslag til paradisøyene i Stillehavet!
Meny | Søk

Talofa Lava og velkommen til Samoa

På Samoa finner du kanskje det mest vennligsinnede folket i hele Stillehavet, og som så mange andre øygrupper i Stillehavet er dette et vakkert paradis.

Her er det nok av hvite og flotte strender, krystallklart vann og glimrende forhold for svømming og snorkling til å kunne holde på i ukevis.

Samoa består i hovedsak av to store øyer, begge vulkanske med høye fjell og en utrolig vakker natur. Apia er hovedstaden og ligger på den minste øya Upolo. Dette er det nærmeste man kommer en by på Samoa og ligger i et vakkert område av øya. Er du i Apia under festivaltider, kan du glede deg av mye tradisjonsrik mat som svin, kylling, sjømat og brødfrukt. Men et besøk til Samoa er imidlertid ikke komplett uten en tur til den større øya Savai’i.

Kulturen på Samoa har vært bemerkelsesmessig immun mot vestlig påvirkning, og Samoa er derfor kanskje det beste valget om du ønsker å oppleve tradisjonell polynesisk kultur. Her finnes blant annet fa’amatai, som er et system hvor sjefen (matai) styrer en utvidet familiegruppe (aiga). Mataien representerer familien på landsbyens rådsforsamling og håndhever lover og regler, og har også plikt til å huske og viderefortelle historier og begivenheter av historisk betydning. Dette er bare ett eksempel på de mange regler og etiketter med sterke tradisjonsorienterte bånd på Samoa.

Det kanskje vakreste området på hele Samoa ligger på sørspissen av Upolu. Aleipata-distriktet er navnet og har nydelige turkise korallrev i skjønn harmoni med noen flotte sandstrender. Dette er Stillehavet på sitt beste, og et område av Samoa du bør besøke.

Har du planer om å snorkle på Samoa, bør du ta med eget utstyr. På mindre steder i Stillehavet kan det mange ganger være litt problematisk å få lånt seg skikkelig utstyr. Ellers er Samoa et perfekt område for dykking, men også her er det beste å ta med seg eget utstyr.

Samoa har et tropisk regnklima og middeltemperaturen ligger på 26-27 grader med små variasjoner gjennom året. Den beste tiden å besøke Samoa er i den tørre perioden fra mai til oktober, men det kan vanskelig sies å være direkte dårlige perioder å besøke landet på.

Tabellen under viser gjennomsnittlig maksimums- og minimumstemperatur:

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Temp max
Temp min
Regn (mm)

30
24
489

31
24
368

31
24
352

31
24
211

30
23
192

30
23
121

29
22
121

30
23
113

30
23
154

30
23
224

30
23
261

30
24
358

 

Jeg vil vite mer om Samoa
Ja takk, jeg vil gjerne abonnere på Fijireiser Nyhetsbrev


Du kan også ringe oss på:

23 31 77 01

Reiseforslag

Paradiset Samoa

På Samoa finner du kanskje det mest vennligsinnede folket i hele Stillehavet, og som så mange andre øygrupper i Stillehavet er dette et vakkert paradis. Her er det hvite, flotte strender og krystallklart vann.

Pris per person når to reiser sammen:
fra kr. 45.900

Reiseforslag på Samoa

På Samoa finner du kanskje det mest vennligsinnede folket i hele Stillehavet, og som så mange andre øygrupper i Stillehavet er dette et vakkert paradis. Her er det nok av hvite og flotte strender, krystallklart vann og glimrende forhold for svømming og snorkling til å kunne holde på i ukevis. Samoa består i hovedsak av […]