Reiser til paradiset Samoa i Stillehavet ∣ Fijireiser.no

Be om pristilbud

Ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg til en uforglemmelig og problemfri opplevelse! Vår styrke er personlig service og oppfølging.

 

Min Reiserute

Alle som bestiller reiser hos oss får tilgang til reiseruten sin via internett, både før og under reisen. Det eneste du trenger er å skrive etternavnet og referansenummeret som står på bekreftelsen du har mottatt.

 

Våre kataloger

Se våre nye kataloger med reiseforslag til paradisøyene i Stillehavet!

Talofa Lava og velkommen til Samoa

På naturskjønne Samoa finner du kanskje det mest vennligsinnede folket i hele Stillehavet, og her er det nok av hvite strender, krystallklart vann og glimrende forhold for svømming og snorkling til å kunne utforske i ukevis.

Samoa består i hovedsak av to store øyer, Upolu og Savai’i, begge vulkanske med høye fjell og en utrolig vakker natur. Apia er hovedstaden og ligger på den minste øya Upolo. Dette er det nærmeste man kommer en by på Samoa og ligger i et vakkert område av øya.

Ta en dukkert i det turkise vannet i sjøgrotten To Sua Ocean Trench. Foto: Kirkland Photos

Ta en dukkert i det turkise vannet i sjøgrotten To Sua Ocean Trench. Foto: Kirkland Photos

Få et lite inntrykk av Samoa i filmen over.

Kulturen på Samoa har vært bemerkelsesverdig immun mot vestlig påvirkning, og Samoa er derfor kanskje det beste valget om du ønsker å oppleve tradisjonell polynesisk kultur. Her finnes blant annet fa’amatai, som er et system hvor sjefen (matai) styrer en utvidet familiegruppe (aiga). Mataien representerer familien på landsbyens rådsforsamling og håndhever lover og regler, og har også plikt til å huske og viderefortelle historier og begivenheter av historisk betydning. Dette er bare ett eksempel på de mange regler og etiketter med sterke tradisjonsorienterte bånd på Samoa.

Har du planer om å snorkle på Samoa, bør du ta med eget utstyr. På mindre steder i Stillehavet kan det mange ganger være litt problematisk å få lånt seg skikkelig utstyr. Ellers er Samoa et perfekt område for dykking, men også her er det beste å ta med seg eget utstyr.

Hvordan er været på Samoa?

Samoa har et tropisk regnklima og middeltemperaturen ligger på 26-27 grader med små variasjoner gjennom året. Den beste tiden å besøke Samoa er i den tørre perioden fra mai til oktober, men det kan vanskelig sies å være direkte dårlige perioder å besøke landet på. Snakk med oss hvis du er i tvil om når du ønsker å besøke Samoa.

Tabellen under viser gjennomsnittlig maksimums- og minimumstemperatur.
Vi gjør oppmerksom på at dette er gjennomsnittlige verdier og at været på Samoa ofte kan variere.

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Temp max
Temp min
Regn (mm)

32
23
299

31
23
302

31
22
324

30
21
163

30
20
78

29
19
62

28
18
46

28
18
58

29
19
77

30
20
103

31
21
138

31
22
159

Hvor ligger Samoa?

Våre reiseforslag til Samoa

Få nyhetsbrev fra paradis

Motta reiseinspirasjon og gode tilbud fra Fijireiser.

close-link