Be om pristilbud

Ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg til en uforglemmelig og problemfri opplevelse! Vår styrke er personlig service og oppfølging.

Min Reiserute

Alle som bestiller reiser hos oss får tilgang til reiseruten sin via internett, både før og under reisen. Det eneste du trenger er å skrive etternavnet og referansenummeret som står på bekreftelsen du har mottatt.

Våre kataloger

Se våre nye kataloger med reiseforslag til paradisøyene i Stillehavet!
Meny | Søk

Malo’ e lelei og velkommen til Tonga

Tonga er Stillehavets eneste monarki og befinner seg midt på datolinjen. Øygruppen består av 170 øyer, men kun 30-40 av dem er bebodde.

Tonga deles i tre hovedøygrupper: Tongatapu, Ha’apai, og Vava’u. Øyene i Tongatapu og Ha’apai er lave koralløyer, mens øyene i Vava’u-gruppen er vulkanske med fjell.

Tross de store avstandene utgjør befolkningen en homogen gruppe som deler den samme polynesiske kultur. ”Tonga time” er et viktig begrep for en vellykket ferie på Tonga, for her skjer alt i et eget tempo og tålmodighet er en dyd. Befolkningen er dessuten svært vennlige, og det er ikke underlig at James Cook kalte øyene for «the Friendly Islands». Du vil sjelden og aldri få nei dersom du spør om noe.

Tonga er rik på kultur og gamle tradisjoner. Å gjenfortelle de gamle legendene og historiene er viktig, og man er flinke til å holde gamle håndverkertradisjoner ved like. Fremstilling av tradisjonelt kunsthåndverk har ikke forandret seg mye de siste tusen år. Mennene lager treskjærerarbeid som kavaboller og krigskøller, mens kvinnen lager tøystykket tapa og vever eller fletter kurver.

Som på de fleste øyene i Polynesia er dans og sang også viktig på Tonga. Både gamle og unge elsker å feste og danse de tradisjonelle dansene. Tonga har en rekke aktiviteter på programmet og det er noe for enhver smak. Men det er vanskelig å komme utenom ulike aktiviteter i havet. Både svømming, snorkling og dykking er populære aktiviteter som du kan bedrive tiden med. Fra juli til november har man mulighet til å dra på hvalsafari, en spesiell opplevelse hvor man via mikrofon i vannet kan høre de flotte dyrene synge. Også andre land i Stillehavet tilbyr hvalsafari, men sjansen for å oppleve disse fantastiske skapningene er størst på Tonga hvor en stor bestand knølhvaler samler seg rundt øygruppen Vava’u. Her trenger man ikke reise ut på havet en gang, men kan se disse gigantene fra land ved Toafa Lookout på vestsiden av øya.

Øyene har et tropisk, maritimt klima med årlig middeltemperatur varierende fra 23 grader i sør til 27 grader i nord. Nedbøren øker fra sør til nord med ganske store forskjeller, og passatvindene gjør at klimaet føles ganske behagelig. Tabellen under viser gjennomsnittlig maksimums- og minimums-temperatur:

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Temp max
Temp min
Regn (mm)

29
23
200

29
24
220

28
23
225

27
22
150

26
21
115

25
20
90

24
18
105

24
18
110

25
19
110

26
20
115

27
22
110

28
23
130

 

Jeg vil vite mer om Tonga
Ja takk, jeg vil gjerne abonnere på Fijireiser Nyhetsbrev


Du kan også ringe oss på:

23 31 77 01

Reiseforslag

Kongeriket Tonga

Dette reiseforslaget omfatter det mange som reiser til Tonga for første gang ønsker å oppleve.

Pris per person når to reiser sammen:
fra kr. 39.900

Reiseforslag på Tonga

[widgetkit id=113] Tonga er Stilehavets eneste monarki og befinner seg midt på datolinjen. Øygruppen består av 170 øyer, men kun 30-40 av dem er bebodde. Landet deles i tre hovedøygrupper: Tongatapu, Ha’apai, og Vava’u. Øyene i Tongatapu og Ha’apai er lave koralløyer, mens øyene i Vava’u-gruppen er vulkanske med fjell. Befolkningen er svært vennlige, og […]