Reiser til eksotiske Vanuatu i Stillehavet ∣ Fijireiser.no

Be om pristilbud

Ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg til en uforglemmelig og problemfri opplevelse! Vår styrke er personlig service og oppfølging.

 

Min Reiserute

Alle som bestiller reiser hos oss får tilgang til reiseruten sin via internett, både før og under reisen. Det eneste du trenger er å skrive etternavnet og referansenummeret som står på bekreftelsen du har mottatt.

 

Våre kataloger

Se våre nye kataloger med reiseforslag til paradisøyene i Stillehavet!

Mi falla hapi long yu og velkommen til Vanuatu

 

Rett vest for Fiji ligger den eksotiske øygruppen Vanuatu, som består av 13 store bebodde øyer og rundt 70 mindre. Øyene er vulkanske med høye fjell, mye skog og tett vegetasjon med høye trær, bregner, lianer og orkideer.

Ønsker du at turen skal inneholde mer enn bare hvite sandstrender, blått hav og grønne palmer, kan Vanuatu være et aktuelt alternativ. Det typiske stillehavsmiljøet finnes også på Vanuatu, men her finnes i tillegg dype regnskoger og aktive vulkaner. Likevel er nok øygruppen omtrent ensbetydende med dykking, snorkling og andre former for vannsport. Vanuatu er rangert som et av de fremste områdene for dykking i verden, og alle som ikke tar en tur under vann vil gå glipp av utrolige opplevelser.

Fordyp deg i den spennende kulturen på Vanuatu. Foto: Kirkland

Fordyp deg i den spennende kulturen på Vanuatu. Foto: Kirkland

Frister det å legge neste ferie til Vanuatu?

På Vanuatu finner man merkelige religiøse trosretninger og kulturelle begivenheter som ikke finnes noe annet sted på kloden. For eksempel den årlige liane-hoppingen på Pentacost Island, som hvert år tiltrekker seg spesielt interesserte turister og journalister fra hele verden. Dette eldgamle ritualet er en manndomsprøve for unge gutter. Her kan du også oppleve en religiøs kult som baserer seg på troen på at Gud lever i USA. Sekten oppstod under andre verdenskrig, da amerikanske soldater ankom øyene og hadde med seg moderne teknologi.

Det bor ca. 260 000 mennesker på Vanuatu og størsteparten av innbyggerne er melanesiere. Dans, sang og musikk står sentralt, og særlig sang har dype røtter og blir ofte fremført vokalt med kun en spaltetromme som rytmeinstrument.

Hvordan er været på Vanuatu?

Klimaet på Vanuatu er tropisk maritimt, moderert av sørøstpassaten i perioden mellom mai og oktober. Resten av året er vindretningene variable, og orkaner er relativt hyppige i perioden mellom november og april. Middeltemperaturen for hovedstaden Port Vila ligger på 22 grader i august og 27 grader i februar.

Tabellen under viser gjennomsnittlig maksimums- og minimumstemperatur.
Vi gjør oppmerksom på at dette er gjennomsnittlige verdier og at været på Vanuatu ofte kan variere.

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Temp max
Temp min
Regn (mm)

30
23
296

30
23
312

30
23
330

29
22
215

28
21
151

27
20
161

26
20
102

26
19
100

27
20
87

28
21
116

29
22
153

30
22
196

Hvor ligger Vanuatu?

Våre reiseforslag til Vanuatu

Få nyhetsbrev fra paradis

Motta reiseinspirasjon og gode tilbud fra Fijireiser.

close-link